1 min gelezen
Toegankelijk kantoor/bedrijf

Veel bedrijven hebben gekozen voor een locatie die goed bereikbaar is. Maar hoe toegankelijk is uw kantoor? Kunt u iedereen ontvang om uw producten of diensten te tonen? Kan iedereen bij uw komen werken? Vaak wordt er niet bij stil gestaan, maar een toegankelijke locatie maakt echt het verschil. Wij kunnen u adviseren om uw locatie toegankelijk. 

Zn 15% van de inwoners van uw gemeente heeft een handicap. Een doelgroep die door vergrijzing enorm aan het groeien is. Bent u al voorbereid om deze groep potentiële medewerkers te ontvangen? Wij helpen graag verder en ontzorgen u graag om uw locatie toegankelijk te maken. 

Hoe toegankelijk uw locatie moet worden kunt u zelf beslissen. Met een beperkt budget kunt u uw winkel al gemakkelijk toegankelijk maken door de volgende punten door ons te laten verbeteren.   

  • Het meest belangrijke, de entree. Kunnen mensen zelfstandig binnen komen?
  • Éénmaal binnen, kunnen de mens (veilig) door uw winkel bewegen.
  • Na het winkel moet er natuurlijk betaald worden. Kan iedereen overal bij?
  • Glazen puien, deuren en wanden geven een goed inzicht in uw winkel en veel licht. Maar wat zijn de nadelen? Hoe kunnen we dit verbeteren?
  • U wilt u klant zo goed mogelijk ondersteunen en zo veel mogelijk informeren. Maar kan iedereen de informatie tot zicht krijgen.

Het is vaak geen onwil, maar is men er niet van bewust waar mensen met een handicap letterlijk of figuurlijk tegen aan loopt. De hierboven genoemde punten zijn met een bepekt budget goed uit te voeren en zal direct zorgen voor een hartelijk welkom en plezierig winkelen voor iedereen. Deze aanpassingen zouden voldoende kunnen zijn voor een bronzen keurmerk volgens het NLKT. Dit is geen verplichting, maar een enorme toegevoegde waarde om u locatie zichtbaar te maken voor zn 2,5 miljoen mensen met een handicap in Nederland. We vertellen u graag meer over het keurmerk. 

Wij bespreken graag uw ambitie om uw locatie toegankelijk te maken en geven daarbij een passend en realistische uitwerking. Wij houden er rekening mee of het een monumentaal pand is, de ligging en uw budget. 

Voor meer informatie komen wij graag bij u langs. 

Wist u dat? Er in Nederland zn 2,5 miljoen mensen met een handicap zijn (zn 15% van uw gemeente). Dat deze groep in 2030 verdubbeld is? Een groot deel van deze mensen thuis blijft omdat winkels of overige gebouwen slecht of niet toegankelijk zijn? Veel mensen met een handicap gemotiveerd en ambitieus zijn om uw personeelsprobleem op te lossen? Ondernemen is ook vooruit zien en maatschappelijke betrokken zijn.