1 min gelezen
Toegankelijke Horeca

Horeca Welke gasten komen graag bij u over de drempel? 

Horeca is een beleving. Mensen komen vol verwachting binnen. Ze kiezen óók uw zaak om het karakter, de kwaliteit, de plezierige bediening, noem maar op…. Als je er even bij stilstaat draait het vooral om hospitality. 

Goed gastvrouw of gastheer zijn. 

Het zit vaak in de kleine dingen. Zoals een gast letterlijk over een drempel helpen. Haar of hem de kaart voorlezen. Of helpen plaats te nemen. 

Toch speelt er nog iets anders…. 

De meeste mensen zijn natuurlijk liever zelfredzaam dan afhankelijk. Dat geldt voor u net zo goed als voor uw gasten die een beetje hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld als de drempel letterlijk en figuurlijk lager wordt om uw zaak te bezoeken. 

Gastvrijheid begint met toegankelijkheid. Er is gelukkig veel mogelijk. 

Meerdere horecabedrijven zetten zichzelf op de kaart met kleine investeringen in hospitality. Zo maken minimale aanpassingen zaken al toegankelijk.  Een iets andere tafelopstelling kan het verschil maken voor gasten en medewerk(st)ers.    

Direct effect: gemakkelijker manouvreren voor iemand met een rollator of beperkt zicht. Menukaarten zijn eenvoudig te verwerken in een app.    

Direct effect: slechtzienden gemakkelijker hun keus. Een drempelhulp is snel te realiseren.   Direct effect: groot gemak voor leveranciers met steekwagens en gasten met rolstoelen en rollators.  Ook voor uw toilet hebben wij handige oplossingen die vaak niet veel kosten.   Direct effect: minder gedoe voor uw gast met een handicap – en voor u zelf. Met plezier helpen we u verder.  We gaan samen door uw ruimte heen, bespreken wensen en mogelijkheden en voeren deze uit. U krijgt een offerte en een glashelder inzicht in de (vaak geringe) kosten van aanpassingen. Uitvoering realiseren we in overleg en samenwerking. Om een afspraak te maken kunt u contact opnemen met info@betue.nl of bellen naar 0223 754969. 

Tip: Het keurmerk van het NLKT, Nederlands Keurmerk Toegankelijkheid, zet uw bedrijf extra óp de kaart’